Sådan sparer du penge på tøjvask

Fyldt vasketøjskurv
Sådan sparer du penge på tøjvask
Henrik Andersen
-
10/03/2023
-

Hvis du vil gøre noget godt for din økonomi, så er det en god idé at overveje, hvordan du kan vaske tøj billigere. Der er nemlig mange muligheder, og især din vaskemaskine og tørretumbler er dyre i drift. Herunder får du en række gode råd til, hvordan du kan spare penge på at vaske tøj.

Køb en billig vaskemaskine med et ordentligt energimærke

Det første, du kan gøre, hvis du vil spare penge, når du vasker tøj, er at investere i en billig vaskemaskine. Her bør du dog være opmærksom på, at den skal have et ordentligt energimærke, så du er sikker på, at den ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt. Det er nemlig også vigtigt, at den er billig i drift.

Når du køber din nye vaskemaskine, er det samtidig en god idé at være opmærksom på, hvilke programmer den har. Jo flere, desto bedre. Det er i hvert fald vigtigt, at den har et ECO-program samt et program, der vasker tøjet hurtigt. Ofte har du nemlig slet ikke behov for en dybdegående vask.

Brug et tørrestativ i stedet for en tørretumbler

Tørretumblere bruger en betydelig mængde energi til at tørre tøj, og det kan du faktisk undgå, hvis du bruger et tørrestativ i stedet. Når du bruger et tørrestativ frem for en tørretumbler, kan du reducere dit energiforbrug og dermed sænke din elregning, så du sparer penge på at vaske og tørre tøjet.

Det er naturligvis bedst at bruge et tørrestativ om sommeren og foråret, men du kan sagtens tørre dit tøj udenfor, selvom det er vinter. Det kræver bare, at du er mere tålmodighed, samt at du holder øje med tøjet, så du kan tage det ind, hvis det begynder at regne eller sne. På den måde sparer du penge, når du tørrer tøjet.

Fyld vaskemaskinen helt, før du sætter den i gang

Det er vigtigt, at du fylder vaskemaskinen helt op, når du skal vaske tøj, så du ikke bruger unødvendigt meget strøm og vand på den enkelte tøjvask. Det er ofte en god idé at vente med at vaske, hvis du ikke kan fylde maskinen op. Skal du bruge det tøj, der ligger i vaskekurven, kan du i stedet vaske det i hånden, hvis der ikke er til en hel vask.

Generelt bør du udelukkende bruge din vaskemaskine, når det rent faktisk er nødvendigt, hvis du vil spare penge på at vaske. Herudover bør du køre skåneprogrammer, når det er muligt, selvom det tager væsentligt længere tid.

Copyright 2023 - Pilanto Aps